Cei pasionaţi de gastronomie trebuie să se aprovizioneze cu câteva ingrediente esenţiale. "Vara aceasta a fost una călduroasă, iar acest fapt a grăbit coacerea mai devreme a legumelor şi fructelor. Prin urmare, cei care obişnuiesc să pună conserve pentru perioada rece ar trebui să-şi procure deja legumele pentru zacuscă, şi anume: gogaşarii, vinetele, ceapa, roşiile şi ardeii graşi. Pot să cumpere şi roşiile pentru suc sau bulion, prunele pentru gem şi chiar castraveţi pentru murat", a explicat Horia Vîrlan pentru PRO TV Magazin.
Un ingredient foarte important pentru conservarea fructelor şi legumelor este sarea. "In afara ingredientelor de bază, aceştia trebuie să-şi facă rost de sare de calitate pentru conserve. Eu mai cumpăr de la munte, din zona Buzăului, sare fără iod, de salină, aceasta fiind ideală pentru murături. In afara sării, gospodinele trebuie să se pregătească cu mărar uscat, cimbru uscat, ardei iute uscat, etc", a mărturisit Vîrlan.
Cei pasionaţi de gastronomie trebuie să se aprovizioneze cu câteva ingrediente esenţiale. "Vara aceasta a fost una călduroasă, iar acest fapt a grăbit coacerea mai devreme a legumelor şi fructelor. Prin urmare, cei care obişnuiesc să pună conserve pentru perioada rece ar trebui să-şi procure deja legumele pentru zacuscă, şi anume: gogaşarii, vinetele, ceapa, roşiile şi ardeii graşi. Pot să cumpere şi roşiile pentru suc sau bulion, prunele pentru gem şi chiar castraveţi pentru murat", a explicat Horia Vîrlan pentru PRO TV Magazin.
Un ingredient foarte important pentru conservarea fructelor şi legumelor este sarea. "In afara ingredientelor de bază, aceştia trebuie să-şi facă rost de sare de calitate pentru conserve. Eu mai cumpăr de la munte, din zona Buzăului, sare fără iod, de salină, aceasta fiind ideală pentru murături. In afara sării, gospodinele trebuie să se pregătească cu mărar uscat, cimbru usc