Producătorul Gepeto din Constanţa, CrisTim şi Transavia se află pe podiumul companiilor de pe piaţa locală a preparatelor din carne în funcţie de capacitatea de producţie instalată a fabricilor, arată datele Ministerului Agriculturii (MADR).
Capacităţile de producţie ale primilor zece jucători de pe această piaţă acoperă 260.000 de tone, cantitate suficientă pentru a acoperi un sfert din consumul intern din România.
Indicatorul arată o supradimensionare a capacităţilor de producţie a jucătorilor de pe această piaţă. Explicaţia este că fabricile au fost ridicate înainte de criză pe baza unor planuri de afaceri optimiste.
"Multe din fabrici sunt supradimensionate. Noi, producătorii, ne-am construit fabricile în timpul boom-ului economic. Am decis aceste dimensiuni cu gândul de a face faţă la expansiunea retailerilor, dar şi cu gândul la exporturi", explică situaţia Radu Timiş, proprietar al CrisTim, unul din cei mai mari jucători de pe piaţă, cu afaceri de 69 de milioane de euro anul trecut.
Consumul în scădere de trei ani a lovit puternic în afacerile procesatorilor de carne, astfel că piaţa a coborît în acest interval de la 1 miliard de euro la 800 de milioane de euro la sfârşitul anului trecut.
Acţionarii producătorului Gepeto, compania cu cea mai mare capacitate de producţie, sunt oamenii de afaceri Marin Costică, (30% din acţiuni), Dumitru Soldatu (30%), Robert Boroianu (30%) şi Dan Ciobîcă (5%).
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro
Producătorul Gepeto din Constanţa, CrisTim şi Transavia se află pe podiumul companiilor de pe piaţa locală a preparatelor din carne în funcţie de capacitatea de producţie instalată a fabricilor, arată datele Ministerului Agriculturii (MADR).
Capacităţile de producţie ale primilor zece jucători de pe această piaţă acoperă 260.000 de tone, cantitate suficientă pentru