A vandut ziare, a avut tarabe in piata si chioscuri in statiile de autobuz, iar acum este unul dintre cei mai de succes antreprenori din industria restaurantelor. Dragos Petrescu a povestit in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street cum a construit una dintre cele mai reprezentative afaceri din domeniul HoReCa.
Start-Up Wall-Streeteste un talk-show transmis in direct care se adreseaza antreprenorilor si celor ce doresc sa inceapa un proiect pe cont propriu. Moderatorul emisiunii este Claudiu Vrinceanu, redactor sef Wall-Street.ro.
Dragos Petrescu nu a fost angajat niciodata. Dupa ’90 a vandut ziare, a avut tarabe in piata si chioscuri in statiile de autobuz. A pus ban langa ban si pas cu pas a reusit in timp sa construiasca unul dintre cele mai importante businessuri din domeniul restaurantelor. La restaurante s-a gandit initial spre finalul anilor ’90, iar prima afacere a fost lantul La Mama, pe care l-a fondat alaturi de Catalin Mahu. Ulterior, drumurile celor doi s-au despartit. Mahu a ramas cu La Mama, iar Petrescu a pus pe picioare lantul City Grill.
Dragos Petrescu povesteste despre inceputurile sale in business tuturor celor care nu cred ca pot reusi daca nu au la indemana mult discutatele “pile”. “Eu nu aveam niciun ban in buzunar, pur si simplu am vrut sa fac ceva. Si m-am tot gandit ce pot face”.
Initial, banii obtinuti ii cheltuia ca orice tanar prin terase, mai apoi s-a gandit sa-i puna deoparte si incet-incet a strans bani si a deschis prima tabara in Piata Amzei din Capitala, apoi au urmat si altele. Cand venea sesiunea de examene la facultate, le inchidea pe toate. “Nu aveam cultivat simtul increderii, asa ca timp de o luna inchideam afacerea”, isi aminteste omul de afaceri.
In privinta acordarii increderii, Dragos Petrescu s-a schimbat mult de-a lungul anilor. “Increderea este foarte greu de gestionat, dar daca