O delegatie a Fundatiei Eurisc Romania se afla in China, unde a avut intalniri la Beijing cu reprezentantii Ministerului de Externe, Ministerului Apararii si ai Asociatiei de Prietenie Chinezo - Romane, iar la Shanghai cu cei ai Institutului de Studii Internationale. Condusa de dr. Liviu Muresan, din delegatie mai fac parte Ambasadorii Sergiu Celac si Dumitru Prunariu.
Fundatia Eurisc (Institutul European pentru Risc, Securitate si Managementul Comunicarii) este o organizatie implicata in evenimente importante la nivel Euro - Atlantic. De 17 ani deruleaza colaborari cu institutii chineze pe teme de comunicare si de consultare in probleme strategice. Anual, reprezentantii fundatiei si cei ai Institutului Chinez pentru Relatii Contemporane, principalul partener, sustin evenimente, la Bucuresti si Beijing.
In foto, de la stanga la dreapta: Dumitru Prunariu, Liviu Muresan, Ambasadorul Romaniei in China, Doru-Romulus Costea si Sergiu Celac.
Domnule profesor Liviu Muresan, bine ati venit la Beijing. Sunteti fondatorul si presedintele executiv al Fundatiei EURISC - Institutul European pentru Risc, Securitate si Managementul Comunicarii, organizatie implicata in evenimente importante la nivel Euro - Atlantic, prin urmare Europa - America. Care sunt motivatiile si tintele prezentei la Beijing?
Avem o relatie speciala cu colegii chinezi din 1995, cand am stabilit un sistem de vizite anuale. Alternativ, ne intalnim la Bucuresti sau Beijing, partenerul principal fiind Institutul Chinez pentru relatii Contemporane. Colaboram si cu institutele de specialitate, de studii strategice ale Ministerului de Externe, Ministerului Apararii, iar in Shanghai cu institutul de Studii Internationale. La 17 ani de coborare pot sa spun ca am stabilit un pod, o punte de comunicare si de consultare anuala in probleme strategice.
In cadrul programului in China ati avut deja