Marina Sturza, care se trage dintr-o familie de domnitori moldoveni, vine la Braşov de câte are ocazia pentru a promova imaginea fundaţiei Hospice Casa Speranţei.
Distinsa doamnă este legată de oraşul nostru şi prin faptul că s-a născut la Braşov. Prinţesa Marina Sturza a povestit în studioul MIX TV despre suferinţele prin care a trecut împreună cu ai săi în timpul prigoanei din 1948, când familiile nobiliare au fugit din ţară.
La 3 ani părăsea România, familia sa stabilindu-se în Canada. Cariera marii doamne care provine din aristocraţia românească are un fascinant traseu: televiziune, arte plastice, jurnalism de modă şi relaţii internaţionale. După 5 decenii s-a întors în ţara natală, unde şi-a făcut un scop din ajutorarea copiilor, a familiilor sărace şi a bolnavilor.
La Braşov, s-a implicat în organizarea de evenimente de strângere de bani pentru Hospice Casa Speranţei, fundaţia care se ocupă de îngrijirea bolnavilor incurabili.
“Cu Hospice am o legătură extrem de profundă din mai multe motive. În primul cred că îngrijirea paliativă este o obligaţie a unei naţiuni civilizate, este crucial acest sprijin. În al doilea rând am o mare admiraţie pentru echipa de la Braşov. ” a spus Marina Sturza, în cadrul emisiunii MIX Actual, moderată de Onelia Pescaru.
Prinţesa Marina Sturza crede că succesul proiectului Hospice este datorat echipei care a reuşit să ajute mii şi mii de bolnavi să treacă peste suferinţă, fără durere, care a făcut pionierat în acest sens. Chiar dacă în munca sa de caritate a avut multe obstacole, Marina Sturza spune că nu s-a gândit niciodată să abandoneze lupta. “Pentru mine răsplata este să văd rezultatele. Să văd că am realizat ceva adevărat. Nu vă ascund că sunt momente când sunt dezamăgită, dar eu sunt o fire optimistă, şi în jurul meu găsesc oameni de calitate şi merită tot efortul să continui” a adăugat Marina Sturza.