Corina Şuteu, diectoarea instituţiei şi adjuncta sa, Oana Radu, au demisionat în această dimineaţă. Informaţia a fost confirmată de ICR Bucureşti.
Demisia vine la scurt timp după ce fostul Ministru de Externe, Andrei Marga, a fost numit Preşedinte al Institutului Cultural Român.
ICR New York sub conducerea Corinei Şuteu a fost unul dintre cele mai active institute culturale europene. „New York-ul are multe institute culturale, unele dintre ele destul de cunoscute şi cu programe foarte bune, însă îndrăznesc să afirm că niciunul dintre ele nu a avut un impact mai mare asupra New York-ului în ultimul deceniu decât Institutul Cultural Român, a cărui activitate este impresionantă. El nu promovează doar cultura română - contemporană sau clasică – ci şi cultura europeană, în sens larg. Aşadar, ICR NY este un spaţiu pe placul nostru, echipa sa este alcătuită din oameni pe gustul nostru, de aceea e o bucurie să lucrăm împreună la acest proiect, şi sunt convins că o vom face şi pe viitor“, declara anul trecut Richard Peña, Director de Programe al Film Society of Lincoln Center.
În primăvară, instituţia a organizat o retrospectivă a filmelor lui Lucian Pintile la unul dintre cele mai prestigioase muzee din lume, Museum of Modern Art (MoMA) din New York graţie căreia o copie a peliculei „Reconstituirea“ a fost achiziţionată pentru colecţia peramnentă a muzeului. Manifestările organizate de ICR New York au fost printre cele mai vizibile în presa americană, de la publicaţii prestigioase precum cotidianul „The New York Times" sau revista „Time“, la publicaţii de nişă. De ICR New York se leagă, însă, şi controversata campanie mediatică autohtonă „Poneiului Roz“.
Citeşte şi:Cărtărescu, cot la cot cu Rushdie în revista „Time“
Înainte de a deveni director al ICR New York, în 2006, Corina Şuteu, a cărei specialitate este managementul cultural, a fost