După ani întregi de experimente, specialiştii de la Staţiunea de Cercetări Legumicole din Buzău au reuşit să obţină un soi de pepene galben cu gust de coniac, o veste nemaipomenită pentru clienţii fideli ai bodegilor din oraş. După ani întregi de experimente, specialiştii de la Staţiunea de Cercetări Legumicole din Buzău au reuşit să obţină un soi de pepene galben cu gust de coniac, o veste nemaipomenită pentru clienţii fideli ai bodegilor din oraş.
Ultimul soi de pepene galben obţinut de horticultorii buzoieni are gust de coniac şi va fi pe piaţă din sezonul următor. Este un fruct micuţ, uşor alungit, cu o greutate care nu depăşeşte trei kilograme şi care deocamdată creşte doar în serele staţiunii. Seminţele acestui soi vor fi scoase la vânzare cât de curând, imediat ce fructul va fi omologat.
Reporterii ziarului Libertatea au dat un tur al birturilor din oraş ca să vadă dacă amatorii de spirtoase apreciază fructul. “E bun! M-aş lăsa de băutură pentru pepenii cu gust de coniac, dacă i-aş găsi de cumpărat”, ne-a spus un client al unei bodegi, după ce a gustat produsul.
Medicii le taie însă elanul şi spun că pepenele aromat nu i-ar ajuta cu nimic pe oamenii care au probleme cu alcoolul. “Un fruct cu gust de alcool, dar fără această substanţă, le trezeşte şi mai mult pofta dependenţilor. Dacă au lăsat de câtva timp băutura şi mănâncă acest pepene, s-ar putea să le vină chef să mai bea şi un coniac”, ne-a declarat medicul Angela Mazdrag.