In ideea in care USL nu poate constitui o posibilitate valida pentru bunastarea Romaniei, nici Alianta Romania Dreapta (ARD) nu promite a fi altceva decat un nou PDL cu o alta rochie.
Pe liderii USL ii cunoastem prea bine, Crin Antonescu si Victor Ponta. Al doilea a luat-o putin (mai mult) pe aratura in timpul campaniei de detronare a "tiranului", insa, in ultima perioada, da semne de revenire.
Daca Victor Ponta si-a revenit sau nu ramane o intrebare, insa cel putin in mediul public pare mai temperat si matur decat celalalt co-presedinte al USL.
Crin Antonescu, devenit mai social-democrat decat social-democratii, stie ca ultimul sau tren catre un mandat la Cotroceni pleaca fara el. Liberalul pare enervat la culme, ajungand sa aiba diferende publice chiar si cu colegul de alianta Victor Ponta.
Atat de departe pare Antonescu dispus sa mearga doar pentru a reusi sa doarma iar in matasurile de la Cotroceni. Asta desi USL este tinut pe umeri de PSD, marea parte a electoratului fiind social democrat.
In acest context politic, ARD (care s-a stins ca si flacara unei lumanari) a mentinut sperantele schimbarii pentru o foarte scurta perioada de timp.
Compromisul PDL, o asociere cel putin nefericita
Forta Civica, Fundatia Crestin Democrata, PNTCD si Noua Republica au recurs la un compromis gigant, un compromis prin care le sunt anulate slabele sanse in privinta unui rezultat decent la parlamentare prin asocierea cu PDL.
Desi a fost intens promovata schimbarea, politica facuta cu oameni integri, ARD vine cu haine vechi, purtate si raspurtate, prin integrarea PDL.
Desigur, aici a fost facut un compromis enorm, caci fara PDL ar fi ramas doar cu notorietatea lui "Horia" Neamtu si a formatiunilor din componenta ARD, care este infima. Un compromis facut pentru numele, brand-ul si