Intuitia este o perceptie generala, imediata, bazata pe emotii. De secole, aceasta aptitudine este asociata femeii, o asertiune cu viata dura ce ar putea totusi sa treaca drept cliseu.
Atunci, ne intrebam: exista intuitie si, daca da, ea este cu adevarat feminina? Raspunsul vine din partea unor specialisti in psihologie sau neurologie, care pe baza de studii au ajuns la concluziile supuse acum atentiei dumneavoastre, arata Quintonic.
Intuitia apeleaza la partea stanga a creierului
Fals. Partea stanga a creierului este cea a logicii si ratiunii, ea gestioneaza cunostintele noastre. Se bazeaza pe realitate si are o dimensiune practica. In schimb, partea dreapta se arata mai emotionala, adaptabila. Se sprijina pe imaginatie si opune credinta cunosterii. In acest sens, intuitia solicita mai mult partea dreapta a creierului.
Este o calitate innascuta
Fals. Daca este delicat sa afirmam ca intuitia se poate antrena ca sa stimulezi un muschi al corpului, nu ramane mai putin adevarat ca anumite reflexe pot sa ne ajute sa dezvoltam un simt intuitiv. Ar trebui, de exemplu, sa aratam interes celor cinci simturi pentru a stimula acel faimos al saselea simt. Imaginatia, rabdarea si calmul mental sunt tot atatea atuuri pentru a-l provoca.
Femeile isi pun mai multe intrebari decat barbatii
Adevarat. Daca e sa credem in lucrarile cercetatorului si neurologului Ruben Gur, aparute in 1980, femeile au o activitate cerebrala constanta pe care o conserva chiar si in repaos.
Aceasta activitate permanenta lasa sa se presupuna ca ele ar fi mereu in alerta in raport cu diferite semnale ale Universului si ca isi pun mai multe intrebari. Un astfel de rationament induce o definitie posibila a intuitiei feminine ca un fel de atentie decuplata.
Intuitia te ajuta sa intelegi mai bine viata