- Social - nr. 179 / 14 Septembrie, 2012 O inedita expozitie cu produse naturale a fost prezentata si "degustata”, ieri, la Asociatia Inventatorilor din Romania (Targu-Mures, strada Henri Coanda nr. 1). Cu aceasta ocazie, dr. Octavian Plesa, presedinte al Asociatiei Inventatorilor din Romania si presedinte al Oficiului IFIA pentru Europa de Est, a promovat cateva din cele mai premiate international inventii ale colegilor din tara, majoritatea fiind produse benefice pentru sanatate, dar care, din pacate, sunt prea putin cunoscute. "Vedeta”, dupa umila noastra parere, este "Antioxivita”, un produs 100% natural, care nu contine alcool sau zahar, medaliat cu aur la Salonul de Inventica Mondiala 2011, creatie a inventatoarei dr. Simona Bisboaca, din Oradea. "Antioxivita” este cel mai puternic antioxidant de pe piata, iar 100 de mililitri contine antioxidanti cat…80 de litri de vin rosu! Tot din mintea iscoditoare a doamnei Simona Bisboaca a iesit si gemul de caise nefiert, fara zahar si conservanti. Halvaua fara zahar, imbunatatita cu arahide, recomandata si diabeticilor, care a primit Marele premiu la Ljubljana (Solvenia), a fost inventata de prof. dr. Emil Racolta din Cluj-Napoca, iar berea fara alcool este inventata si produsa de Dan Buturuga, din Radauti. Din Targu-Mures, a expus doar dr. Mircea Pop, acesta prezentandu-ne produse de curatat biologice, foarte concentrate si eficiente, iar din Bucuresti, doamna Aurora Murgescu Hadarca a participat cu articole din matase naturala (esarfe si cravate), pictate manual. Precizam ca toate produsele inventatorilor sunt inscrise la OSIM si sunt testate de Ministerul Sanatatii, iar preturile sunt cu mult sub cele ale produselor clasice de pe piata. Intrucat, deocamdata, produsele prezentate nu se gasesc in comert, cei care doresc sa si le procure, sa le produca sau sa le comercializeze pot lua legatura cu Asociatia Inventatoril