Ministrul Justiţiei, Mona Maria Pivniceru, consideră că procedurile judiciare nu trebuie să fie blocate de factorul politic. Atrage atenţia că dacă s-ar aplica Strategia Naţională Anticorupţie asumată, ar fi înlăturată de facto imunitatea pentru tragerea la răspundere penală în astfel de cauze Sursa: AGERPRES
Până astăzi, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, nu a avut nici o reacţie faţă de decizia Parlamentului de a nu da curs solicitărilor Parchetului în cazurile Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely, prin care este obstrucţionat cursul justiţiei. Ministrul a tăcut mâlc. N-a ieşit cu o declaraţie de principiu. Astăzi, prin Biroul de presă al Ministerului Justiţiei, a fost livrată întregii prese o precizare la un articol publicat de România liberă.
Ministrul Pivniceru nu mai tace, deci. Spune ceva interesant: "Ministrul Justiţiei, Mona Maria Pivniceru consideră că procedurile judiciare nu trebuie să fie blocate de factorul politic". Dar afirmaţia este trecută undeva pe la mijlocul textului precizării, de parcă i-ar fi teamă de ceva.
Spre finalul comunicatului, se produce şi înţepătura dată Parlamentului şi Guvernului din care face parte, atenţionând că aceste foruri şi-au asumat Strategia Naţională Anticorupţie. Iar dacă măsurile prevăzute de noua SNA ar fi aplicate cu celeritate atunci s-ar ajunge la situaţia înlăturării "imunităţii de facto pentru tragerea la răspundere penală în astfel de cauze"
Redmă mai jos punctul de vedere al MJ
"Potrivit art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor. Potrivit Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, dar şi Regulamentului Camerei Deputaţilor, ministrul justiţiei nu are prerogative în ace