Doi protestatari au murit vineri în confruntările din faţa ambasadei americane din Khartoum, capitala Sudanului, iar alte două persoane au murit şi 40 au fost rănite în confruntări similare izbucnite la ambasada americană din Tunis. SUA au condamnat din nou violenţele ce au culminat marţi cu uciderea de către manifestanţi a ambasadorului american în Libia. Manifestanţii protestează faţă de un film parodie realizat în Statele Unite şi considerat antiislam.
Incidentele din Sudan au izbucnit în momentul în care sute de manifestanţi au incendiat un vehicul al poliţiei şi au încercat să pătrundă în incinta ambasadei americane. În Tunis, forţele de ordine au tras focuri de avertisment şi au utilizat gaze lacrimogene împotriva protestatarilor care au dărâmat gardul de beton al ambasadei SUA şi au incendiat mai multe vehicule.
În India, mai multe sute de manifestanţi musulmani au atacat vineri consulatul american din Madras, a anunţat poliţia, care a precizat că 86 de persoane au fost arestate. Aici manifestanţii au "aruncat pietre şi au spulberat ferestrele consulatului, au atacat camerele de supraveghere şi au încercat să traverseze peretele în incinta clădirii înainte de a fi dispersaţi", a declarat un ofiţer superior de poliţie.
Secretarul de Stat Hillary Clinton a declarat că ţările Primăverii arabe nu s-au eliberat de "tirania unui dictator" pentru a se găsi sub cea a "maselor", ca aluzie la violenţele antiamericane din lumea musulmană.
Clinton a participat la ceremonia de la sosirea în ţară a rămăşiţelor celor patru americani, printre care şi ale ambasadorului Chris Stevens, ucis marţi într-un atac asupra consulatului american de la Benghazi, în estul Libiei.
"Se întorc la noi astăzi patru americani care şi-au dat viaţa pentru ţara noastră şi valorile sale", a declarat lidera diplomaţiei americane, în prezenţa preşedintelui Barack O