Edilul-șef al Capitalei, Sorin Oprescu, a început resuscitarea proiectelor proprii care au fost refuzate de aleșii generali timp de patru ani. Unele, deși nu pot fi puse în practică, sunt puse pe lista priorităților de primarul general și aduse în discuție periodic. Sursa: Codrin Prisecaru
Primarul General, Sorin Oprescu, s-a întâlnit în această săptămână cu reprezentanții firmei de construcții China Communication Constructions Company Limited cu gândul că îi va convinge să finanțeze proiectul privind construirea autostrăzii suspendate, lucrare în valoare de 1,5 miliarde de euro.
Municipalitatea va trebui să găsească un finanțator pentru proiectul din visul edilului-șef avut de acesta în campania electorală locală din 2008, având în vedere că Primăria Capitalei nu are bani ca să finanțeze drumul expres.
Dacă în România autoritățile încă mai speră ca marile proiecte gigant de infrastructură să constituie un motor pentru economia aflata în criză, în China strategia s-a dovedit un eșec acolo unde nu au existat proiecții economice solide. Astfel, aceștia au renunțat să mai bage bani în proiecte costisitoare și în care banii investiți sunt recuperați cu viteza melcului.
Căprioare în parcuri centrale
La doar o zi după ce a primit teren la Lia Manoliu pentru realizarea unei Săli Polivalente, proiect inițiat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului pe vremea când acesta era condus de Elena Udrea, primarul general a declarat că vrea de la Guvern și terenul fostului proiect Esplanada, pentru a-și îndeplini o promisiune electorală mai veche: parc în care să se plimbe căprioarele.
Promisiunea edilului, de a construi un asemenea parc, este din campania electorală locală din 2008.
Polivalenta lui Oprescu, asemănătoare cu Opera din Sidney
Și în ceea ce privește Sala Polivalentă, edilului-șef i-a venit o idee: ea ar urma să semene cu