In ciuda nemultumirilor, Victor Ponta si Crin Antonescu au reusit sa impuna liderilor de organizatii impartirea candidaturilor pentru parlamentare. PSD va avea 246 de candidati pe listele USL, dintre care 30 vor reveni UNPR, in timp ce PNL va avea 206 candidati, dintre care 21 de colegii eligibile vor reveni conservatorilor, au anuntat liderii USL dupa intalnirea cu sefii organizatiilor, care s-a desfasurat in Delta Dunarii, la Murghiol. De precizat ca in protocolul USL este prevazuta paritatea in ceea ce priveste candidaturile la alegerile parlamentare. Ponderea candidaturilor a fost negociata de catre liderii PSD si PNL inca de saptamana trecuta iar liderii de organizatii au acceptat algoritmul stabilit de catre conducerile celor doua partide.
PSD si PNL se duc in Delta Dunarii sa-si imparta candidaturile la parlamentare. Vezi in text care sunt nemultumirile social-democratilor si ale liberalilor
"Am definitivat negocierile", a declarat sambata liderul PNL, Crin Antonescu, intr-o conferinta comuna cu Victor Ponta si seful PC Daniel Constantin, precizand ca a fost vorba de "o constructie destul de laborioasa".
Victor Ponta a afirmat ca USL a trecut inca o data "cu bine testul solidaritatii si al unitatii".
Acest lucru arata ca "se schimba ceva in Romania, putem fi parteneri onesti, corecti, si putem castiga toti in aceasta alianta si poate castiga Romania", a spus liderul PSD, premierul Ponta. "Colegii de partid s-au lasat greu convinsi" dar in cele din urma "ratiunea, bunul simt si interesul comun au invins", a continuat Victor Ponta, care a precizat ca in comitetul executiv al PSD votul a fost unanim.
La Bucuresti va exista, conform intelegerii initiale, un numar egal de candidati distribuiti intre Alianta de Centru Dreapta si Alianta de Centru Stanga. Din cele 40 de colegii dn Bucuresti alianta PSD-UNPR va avea 20 de c