Pacienţii care în timpul spitalizării îşi cumpără medicamente sau materialele sanitare, le pot deconta la unitatea medicală în care au fost internaţi.
Procedura este stabilită printr-o lege din anul 2008 şi este explicată de Oana Grigore, purtător de cuvânt în Ministerul Sănătăţii. “În primul rând, este nevoie de chitanţă sau de factura medicamentului sau materialului sanitar respectiv pentru a face dovada plăţii. De asemenea, este nevoie din partea medicului curant de un referat prin care acesta dovedeşte că spitalul nu are bani pentru materialele respective sau pentru medicamentele respective, iar pacientul a fost nevoit să şi le cumpere pentru tratament. Aceste documente vor fi depuse de către pacient la managementul unităţii medicale. Acesta le va deconta bineînţeles în limita bugetului”, a declarat Oana Grigore, transmite RRA.
Dacă în termen de 30 de zile de la declanşarea acestei proceduri, pacienţii nu primesc contravaloarea cheltuielilor făcute în spitalele publice, ei se pot adresa Caselor de Asigurări de Sănătate din judeţele în care locuiesc.
Pacienţii care în timpul spitalizării îşi cumpără medicamente sau materialele sanitare, le pot deconta la unitatea medicală în care au fost internaţi.
Procedura este stabilită printr-o lege din anul 2008 şi este explicată de Oana Grigore, purtător de cuvânt în Ministerul Sănătăţii. “În primul rând, este nevoie de chitanţă sau de factura medicamentului sau materialului sanitar respectiv pentru a face dovada plăţii. De asemenea, este nevoie din partea medicului curant de un referat prin care acesta dovedeşte că spitalul nu are bani pentru materialele respective sau pentru medicamentele respective, iar pacientul a fost nevoit să şi le cumpere pentru tratament. Aceste documente vor fi depuse de către pacient la managementul unităţii medicale. Acesta le va deconta bineînţeles în limita bugetului”,