Ecaterina Andronescu (ministru al Educației [?]) a fost nemulţumită de procentul de promovare de 44%. Iha!!!! Și ce și-a spus! Măi copii, așa nu se mai poate. Musai e să creștem raportările, că dă nasol la bobor.
Pentru că nu se mai poartă să o dăm de gard cu examenul de BAC, iar subiectele să ajungă la băieții deștepți înainte să fie validate de cei care ar trebui să le valideze, rafinamentul „experților“ în bătăi de câmpii, cu rezultat de excepție în îndobitocirea celor care cică sunt viitorul poporului, a atins noi amplitudini care ar trebui să ne dea fiori.
Ecaterina Andronescu, mult mai cunoscută în mediul academic drept Abramburica Educației (oricum cu multe clase peste sinistrul Funeriu care când vorbește cele mai moderne sisteme de concasat pietre intră în faliment) a declarat că Guvernul va recurge la ordonanţă de urgenţă pentru introducerea bacalaureatului profesional, dacă votul din Senat, aşteptat luni, va fi amânat din nou.
Fără să disec prea mult, aș vrea să-i „felicit“ pe mâncătorii de bani publici prea mulți pentru munca prestată (dinozauri piloși impotenți profesional care rezistă tuturor sistemelor politice), din Ministerul Educației, care au găsit termenul de „Bacalaureat profesional“. Cu alte cuvinte, Bacalaureatul celălalt, de până acum și pe care trebuie să-l susțină cei care vor la facultate, este „neprofesional“. Deh, atâta minte, atâta fac…
Această analiză nu mi-am propus să o fac pe formă, ci pe fond. Trec de la partea de ironie, la cea de fond: noul Bacalaureat are ca scop doar creșterea cifrelor din statisticile doamnei Ambramburica Andronescu: românii iau BAC-ul în număr covârșitor. Cui prodest? Raportărilor oficiale. Pentru că acești absolvenți nu sunt mai bine pregătiți.
Și, culmea, nu rezolvă problema elitelor din liceele românești. Olimpicii la materiile umaniste sau reale nu pot ajunge la facultăți. Un „