"Aş vrea să fim o familie"- Sunt cuvintele prof. Vlad Alina Mirela,noul inspector pentru disciplina istorie,din cadrul IŞJ Brăila,în deschiderea consfătuirii anuale cu profesorii de specialitate,desfăşurate în data de 14 septembrie, la CN N. Bălcescu.Distinsa doamnă a militat pentru depăşirea limitelor strict profesionale în cadrul comunităţii profesorilor de istorie, în activitatea didactică şi ştiinţifică şi instituirea unor relaţii mai apropiate, lipsite de formalism.
Şedinţa de lucru a avut ca teme de discuţie structura noului an şcolar,problematica tezelor,detalierea planurilor cadru şi a programelor şcolare,pentru gimnaziu şi liceu.
Au fost dezbătute şi probleme legate de mapa profesorului de istorie,insistându-se pe anumite conţinuturi, dar şi chestiuni punctuale referitoare la olimpiadele şcolare ale anului şcolar ce urmează să înceapă.
Cu acest prilej s-au lansat invitaţii către cadrele didactice,de a participa la concursurile naţionale planificate,printre care poate fi menţionat „Cultură şi civilizaţie în România".
A luat apoi cuvântul prof. Ştefan Aftodor de la Şcoala Gimnazială „Fănuş Neagu" care a prezentat proiectul intitulat „Valori naţionale şi locale",proiect judeţean de educaţie multiculturală ,aflat sub egida Societăţii de Ştiinţe Istorice din România, Filiala Brăila,al cărei preşedinte ales este.
Prof. Aftodor a detaliat apoi activităţile ce se vor desfăşura de-a lungul noului an şcolar,după cum urmează:"Şcoala în comunism","Ziua Naţională a României","645 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Brăila" şi „ 9 mai-Semnificaţii naţionale şi europene".
Vorbitorul a făcut apoi o pledoarie pentru participarea colegilor la activităţile Societăţii de Ştiinţe Istorice Filiala Brăila,ca un mijloc de a încuraja activitatea de cercetare ştiinţifică în domeniu, cu sprijinul insti