Cumpara produse de calitate, mai scumpe, in cantitati mai mici. Astfel, vei manca sanatos si nici nu vei scoate foarte multi bani din buzunar
Fiecare dintre noi cumpara si consuma mezeluri. Si asta in ciuda tuturor avertismentelor date de specialistii in nutritie. Stim ca nu sunt sanatoase si ca ne facem rau cu mana noastra. Cu toate acestea, mancam foarte des si in cantitati destul de mari. Specialistul in nutritie medicul Corina Zugravu ne spune la ce sa fim atenti cand cumparam mezeluri.
Fie le punem in sandvis, fie le prajim sau chiar le folosim ca ingrediente in diferite mancaruri gatite, mezelurile sunt pe masa oricarui roman.
Daca tot nu ne putem dezvata de o astfel de meteahna, macar ar trebui sa stim cum sa alegem produsele cele mai putin nocive.
Cu alte cuvinte, daca tot mancam parizer, salam, crenvursti, sunca, ceafa de porc, carnati, muschi sau costita afumata, macar sa stim la ce sa fim atenti cand mergem la magazin si le alegem din galantare.
„Cand mergem la supermarket, trebuie sa luam in calcul doua mari aspecte", ne spune medicul nutritionist. „Trebuie sa fim atenti la prospetimea produselor si la valoarea lor nutritiva".
Prospetimea, pe baza de miros
Daca dorim sa verificam prospetimea mezelurilor, nu trebuie sa ne bazam prea mult pe culoarea produselor ci, mai degraba, pe miros.
„Pentru ca mezelurile contin arome, E-uri, multa apa si coloranti artificiali, ele vor avea o culoare roz care da senzatia de prospetime. Iar acest lucru ne poate pacali. La ce sa fim atenti? La miros! Dupa miros ne vom da seama imediat daca este bine sa cumparam sau nu produsul respectiv", spune dr Corina Zugravu. De asemenea, daca produsul este lipicios este nerecomandat consumului. Nu in ultimul rand, citeste cu mare atentie eticheta pentru a vedea termenul de valabilitate!
@N_