„Îngerii”, aşa cum sunt numiţi copiii cu dizabilităţi care de zece ani trăiesc într-o lume aparte, în „satul fericirii”, care pentru ei este Complexul Terapeutic „Blijdorp România – O Nouă Viaţă” Suceava, şi-au spus ieri povestea, în faţa a peste 200 de oaspeţi, din ţară şi din străinătate. Nu prin vorbe, ci prin mimică, prin muzică, prin dans şi prin obiectele de artizanat pe care le-au realizat în atelierele ocupaţionale din cadrul complexului au reuşit aceştia să emoţioneze, să trezească în fiecare dintre noi o speranţă că şi aceşti copii nevinovaţi au dreptul şi pot să trăiască în condiţii normale, dacă sunt ajutaţi.
„Model de bună practică”, la nivel naţional
Complexul Terapeutic „Blijdorp România – O Nouă Viaţă” a fost numit de către reprezentantul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, director Elena Tudor, „de succes”, dat ca „model de bună practică, mai ales că are şi un Centru de respiro, care funcţionează în locaţia centrului rezidenţial Casa Emmanuel”.
Elena Tudor a completat că acest complex terapeutic este şi un exemplu pentru felul în care funcţionează parteneriatul public - privat.
Preşedintele Asociaţiei „Blijdorp” România, Ionel Ivan, a declarat, la rândul său: „sunt zece ani de activitate aici la Suceava, sunt zece ani de când noi, echipa Complexului Terapeutic
Jocul de puzzle... al copiilor cu dizabilităţi
Preşedintele Asociaţiei „Blijdorp” România, Ionel Ivan, a făcut ieri şi o scurtă trecere în revistă a evenimentelor importante care s-au petrecut în cei zece ani de activitate cu copiii la Comp