Iată cum se pregăteşte desertul cu fructe a la Alex "Teacher" Cîrţu:
"INGREDIENTE:
PENTRU BLAT
2 pachete de biscuiti cu ghimbir (eu am folosit biscuiti Iris)
1/2 pachet de migdale
40 g unt de arahide (pasta bio 86% concentratie)
125 g unt 65% grasime
3 linguri de miere
PENTRU CREMA
3 lingurite de amidon
300 ml nectar de piersici
125 g unt
4 galbenusuri
100 g zahar pudra sau zahar brun
o lingura de apa de trandafiri
1/2 cutie de lapte condensat
ADITIONALE
4 Nectarine
100 ml Sambuca
Fulgi de migdale
1 pliculet de gelatina
100 ml compot de piersici
MOD DE PREPARARE:
BLATUL
Macinam biscuitii si migdalele in blender (atentie, nu le macinati pana se fac pulbere - este placut sa mai simti cate o migdala printre dinti din cand in cand
Dupa ce-am facut acest lucru, amestecam migdalele si biscuitii macinati cu untul (la temperature camerei), cu cele 3 linguri de miere (eu am folosit miere de lavanda insa nu este obligatoriu) si cu untul de arahide. Ca substitut pentru miere putem folosi sirop de artar. Ii confera o aroma inedita. Le amestecam bine de tot pana ce rezulta o compozitie lipicioasa pe care o intindem folosindu-ne de mult skill si de podul palmei in principiu. In momentul in care nu mai puteti sa intindeti compozitia prin toate locurile tavii umeziti putin mainile.
Cand blatul de biscuiti este raspandit uniform si copiaza fiecare coltisor al tavii de tarta atunci il introducem in cuptor pentru 10 minute la 180 de grade C
CREMA
Intre timp pregatim crema. Intr-o oala goala punem 3 lingurite de amidon peste care venim cu nectarul de piersici si amestecam pana cand tot amidonul se dizolva (e foarte important).
Apoi punem oala pe aragaz la foc mic amestecand constant.
Adaugam si zaharul - ac