La Sibex, şedinţa de vineri 14 septembrie s-a încheiat cu un volum de 1.605 contracte. Valoarea tranzacţiilor s-a situat la 16,20 milioane de lei. Interesul speculativ la cumpărare s-a menţinut, pe fondul evoluţiei pe creştere cumpărătorii fiind cei care au făcut jocurile. Totuşi, volumul s-a redus cu mai mult de jumătate faţă de şedinţa de joi 13.09, care a fost cea mai bună de până acum din septembrie.
Plasamentele pe derivatul Dow Jones au predominat, la închiderea ultimei şedinţe a săptămânii înregistrându-se 753 de contracte pe scadenţa septembrie. Preţul indicelui s-a apreciat cu 70 puncte, închizând la 13.577 puncte. Pentru decembrie indicele a crescut cu 51 puncte, la 13.500 puncte, pe o lichiditate de 50 de contracte. Speculatorii sibieni au urmărit direcţia de pe piaţa americană, unde acţiunile au continuat să crească şi vineri, după ce cu o zi înainte indicele S&P500 a atins un nivel record din 2007 încoace. De altfel, pieţele din întreaga lume au înregistrat creşteri importante, după ce Banca Centrală Americană a anunţat că este gata să implementeze noi stimulente pentru creşterea economiei. La Sibex, derivatul pe Dow Jones a fost cel mai tranzacţionat de-a lungul săptămânii.
Perechea euro/dolar a urmat în topul lichidităţii, atât vineri cât şi pe întreaga săptămână. În ultima şedinţă au fost încheiate 217 contracte pe scadenţa septembrie. Moneda comună a crescut spectaculos, cu 1,07% faţă de dolar şi a închis la 1,31200 USD. Semne clare de slăbiciune a dolarului au fost înregistrate şi pe pieţele externe, moneda americană coborând la minimul pe patru luni în raport cu "rivalul" european. Aceasta s-a datorat planului declarat al lui Ben S. Bernanke, preşedintele FED, de a continua politica de relaxare cantitativă, un proces care tinde să afecteze moneda SUA.
Efectul scăderii dolarului s-a resimţit imediat în evoluţia aurului care, d