Vincon Vrancea este cel mai mare producător de vin din punct de vedere al volumului, chiar dacă în ultimii patru ani compania nu a avut profit. Cu toate acestea, preşedintele Vincom crede în această companie şi nu are de gând să o vândă, din contră va face noi investiţii.
Înfiinţată în 1949, Vincon Vrancea a fost privatizată în 1999, iar o dată cu această schimbare Luchi Georgescu a devenit preşedintele companiei. „În momentul în care am cumpărat compania am investit 7 milioane de euro, dar de atunci şi până în prezent s-au mai investit 40 de milioane de euro în plantaţii de viţă de vie, echipamente performante pentru vinificaţie şi achiziţie de terenuri", a declarat Luchi Georgescu, preşedintele Vincon Vrancea.
În prezent, compania deţine 1.580 de hectare de viţă de vie în podgoriile Odobeşti, Coteşti, Panciu şi Huşi, 11 crame, printre care renumitele crame Paradis şi Beciul Domnesc, trei platforme industriale pentru condiţionarea şi îmbutelierea vinului, a vinarsului şi băuturilor spirtoase şi a oţetului, dar şi trei depozite de produse finite.
Cu toate că din punct de vedere financiar Vincom Vrancea nu se află acolo unde şi-ar dori preşedintele companie, Luchi Georgescu spune că nu ar vinde afacerea."Am primit oferte. În 2008 un fond de investiţii american a vrut să cumpere compania cu 60 de milioane de euro. Dar nu pot să vând. Eu doar cumpăr", a mai spus Georgescu. Şefa Vincom spune că are planuri mari pentru producătorul de vin, dar din păcate nu are suficienţi bani. Însă va face câteva investiţii în perioada 2013-2014. Va aloca 3 milioane de euro pentru construirea unui centru de vinificaţie la Huşi. Tot în următorii ani, Vincom va mai accesa şi fonduri europene cum a mai făcut-o şi în trecut.
Căderea pieţei a adus pierderi
În condiţiile în care consumul a scăzut şi piaţa s-a prăbuşit, „piaţa reglementată de vin îmbuteliat a