Andrei Gherasim, fiul fostului procuror general adjunct Traian Gherasim, o suspecta pe denunţătoarea sa că s-a adresat autorităţilor în legătură cu afacerile sale judiciare, iar într-o discuţie i-a spus acesteia că o dezbrăca dacă era bărbat pentru a verifica dacă nu poartă tehnică de înregistrare.
Curtea de Apel Bucureşti a dat luni publicităţii motivarea deciziei prin care a emis mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele avocatului bucureştean Andrei Gherasim - fostului procuror general adjunct al României, Traian Gherasim -, cercetat pentru fapte de corupţie.
Judecătorul Curţii arată în documentul citat că din conţinutul convorbirilor telefonice purtate, în perioada 7-12 septembrie, de avocat cu S.A. - femeia care l-a denunţat la Direcţia Naţională Anticortupţie (DNA) - "a reieşit că cel dintâi doreşte neapărat să se vadă cu denunţătoarea, pentru a-i comunica ceva important".
Astfel, în 12 septembrie, în jurul orei 15.00, denunţătoarea s-a prezentat la biroul avocatului Gherasim, unde acesta i-a spus că "a vorbit cu omul" pentru punerea în libertate a lui S.N.
"Denunţătoarea a perceput din atitudinea acestuia că persoana respectivă a acceptat să sprijine demersul de punere în liberate. De asemenea, Andrei Gherasim a precizat că denunţătoarea va trebui să-i dea 20.000 de euro înainte, iar restul de 20.000 de euro după punerea în libertate a soţului său", reţine judecătorul în motivare.
Gherasim i-a mai spus atunci denunţătoarei că suma de 40.000 de euro este necesară doar pentru punerea în libertate şi acordarea unui termen pentru contestaţie în noiembrie 2012, iar nu pentru achitare.
"De asemenea, inculpatul a precizat că nu mai este necesară încheierea unui nou contract care să mascheze destinaţia sumei, întrucât cele anterioare nu fuseseră încă reziliate (deşi suma fusese restituită familiei denunţătoarei) şi