"Până miercuri vom finaliza de analizat documentele care ne-au fost date de cei de la Vectra şi vom publica un răspuns oficial la contestaţia depusă de compania Napoca SA la licitaţia privind construcţia pistei aeroportului", a declarat, ieri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu. Acesta a spus că nu s-ar mira ca decizia să fie din nou contestată, deşi este foarte clar că firma Vectra, cea care a câştigat licitaţia, "are experienţă în a construi suprafeţe de rulare". "Oricum, contestaţia nu a fost decât tragere de timp, nu este deloc îndreptăţită", a mai spus Pascu.
Vectra Service a câştigat la sfârşitul lunii iulie licitaţia pentru proiectarea şi execuţia suprafeţelor de mişcare aeroportuare. Vectra a oferit cel de-al doilea cel mai mic preţ din licitaţie, 12,767 milioane de euro fără TVA, dar compania care a depus oferta cea mai mică - Electrica Serv SRL - a fost descalificată pentru că nu a depus la registratura Consiliului Judeţean Braşov toată documentaţia necesară atestării că are dreptul de a participa la licitaţie.
Consiliul Judeţean Braşov evaluase lucrările la proiectarea şi construcţia pistei la 17,7 milioane de euro. Potrivit anunţului de licitaţie, pista va avea o lungime de 2.820 m şi o lăţime de 45 m, iar durata contractului este de 48 luni, începând cu data atribuirii contractului.
Compania SCC Napoca contestase preţul mic din oferta celor de la Vectra, precum şi lipsa lor de experienţă în ceea ce priveşte realizarea pistelor de aeroport. "Este normal să vin cu un preţ mai mic decât cei din Cluj pentru că eu am staţia de betoane aici, am oamenii aici, nu trebuie să le plătesc diurne sau să vin cu costuri exagerate", a spus Marcel Butuza, proprietarul Vectra Service, care a adăugat că "o firmă din Cluj nu poate veni cu aceleaşi preţuri, pentru că toată materia primă trebuie transportată şi asta implică şi costuri