Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. De asemenea, este nevoie de un master plan de dezvoltare a Deltei care sa fie facut de specialisti români, cunoscatori ai potentialului din zona, si nu de straini care sa propuna piste de biciclete de-a lungul fluviului. Sursa imagine: flickr.com
Pentru o mai buna promovare a turismului in Delta si in Dobrogea, Federatia Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) a inaintat o propunere Consiliului Judetean Tulcea pentru afilierea acestei institutii la federatie in vederea construirii de oferte de promovare si de identificare a celor mai bune strategeme de sustinere a turismului din Delta si din regiune dobrogeana.
Delta Dunarii are potentialul de a deveni un paradis turistic de nisa la nivel mondial pentru pasionatii de fotografie, pentru ornitologi, dar si pentru iubitorii de natura si relaxare. In promovarea Dunarii trebuie insa depasite ideile invechite si adoptate concepte moderne, precum birdwatching sau foto safari, pentru a prezenta o fata noua a Deltei.
Atractiile Deltei sunt nenumarate si au avantajul de a cuprinde si elementele turismului de litoral, cum e cazul plajei virgine de la Sulina, apreciata pentru nisipul foarte fin.
In Delta exista formatiuni geologice care apar pe neasteptate, cum este cazul unei insule in Marea Neagra, la gura de varsare in mare de lânga Sulina, denumita Insula Fericirii de catre localnici si unde s-au asezat nenumarate specii de pasari care eclozeaza pe cuiburi plutitoare, o atractie unica pentru cei care ajung in zona.
Nici turismul cultural nu este suficient promovat in Delta, un loc in care exista cea mai veche reprezentanta a Comunitatii Europene, dar si un cimitir cu 24 de nationalitati, la care se adauga mormintele de pirati, toat