Introducerea din acest an a Bacalaureatului Profesional nu va avea "absolut nicio consecinta" din punctul de vedere al angajatorului, a declarat pentru HotNews.ro Radu Merica, presedintele Camerei de Comert Romano-Germane. "Conteaza substanta din spate, nu hartia ca atare. La fel cum astazi stim cu totii ca absolventii anumitor universitati particulare nu au absolut nicio pregatire", este de parere Merica. Potrivit acestuia, prin aprobarea acestui proiect de lege "se pune un pic caruta in fata cailor: intai creezi un examen si apoi creezi curriculumul".
Amintim ca Senatul a aprobat astazi, 17 septembrie, legea care prevede introducerea Bacalaureatului Profesional. Senatul este camera decizionala, astfel ca este posibil ca acest tip de Bacalaureat sa fie introdus incepand chiar cu acest an scolar. Legea le da elevilor posibilitatea de a opta intre Bacalaureatul National, diploma cu care pot da la facultate, si Bacalaureatul Profesional, care nu le da drept de acces in universitati.
Cele mai importante declaratii acordate HotNews.ro de catre Radu Merica, presedintele Camerei de Comert Romano-Germane:
Aici se pune un pic caruta in fata cailor: intai creezi un examen si apoi creezi curriculumul. In Legea Educatiei Nationale se prevedea un bacalaureat de meserii, dar care urma sa fie introdus de astazi in patru ani. Insemnand ca cei care sunt astazi in clasa a IX-a stiu ce ii asteapta in 4 ani, insemnand ca se formeaza un curriculum, se formeaza o intreaga strategie de pregatire pentru cei care in final vor avea un alt tip de bacalaureat, de nivel inferior bacalaureatului general, dar care le da posibilitatea sa urmeze scoli de subingineri sau altceva. Eu am si o experienta universitara, am fost 4 ani asistent universitar in Munchen, deci mi se pare foarte suspect sa treci prin Parlament azi un nou tip de examen care se va sustine de la anul. A