Lupta pentru privatizarea Oltchim Ramnicu Valcea se incinge. Rusii de la Gazprom, nemtii de la PCC, gruparea din jurul sefului PP-DD Dan Diaconescu, dar si omul de afaceri Stefan Vuza, precum si firma Pegamont, isi joaca sansele de a deveni proprietari. Vezi ce spun angajatii combinatului, intervievati de DailyBusiness.ro.
Cine va castiga? Vom afla raspunsul vineri, 21 septembrie, cand va avea loc licitatia pentru vanzarea combinatului.
Potrivit sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, noul termen limita pentru depunerea ofertelor de privatizare este 20 septembrie, ora 12.00, deschiderea documentelor urmand sa aiba loc in aceeasi zi la ora 13.30.
Astfel, procedura de selectare a investitorului a fost amanata cu 3 zile. Vulpescu nu a precizat un motiv oficial al acestei decizii.
Motivele amanarii licitatiei? Hotararea a fost luata in urma contestatiilor depuse la Tribunalul Bucuresti de catre de Dan Diaconescu, care a anuntat ca pretul cerut pentru Oltchim este prea mic, precum si al cererilor facute de gigantul rusesc Gazprom si de Pegamont Romania.
Pana vineri, caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim a fost cumparat de 13 investitori, in majoritate companii straine.
Totusi, pana luni, patru firme au depus oferte pentru privatizare.
Presedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a depus luni o oferta pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea. "Depun cea mai mare oferta si sigur castig", a spus Diaconescu la intrarea in sediul Ministerului Economiei si Comertului.
Anterior, omul de afaceri Stefan Vuza, care controleaza grupul de firme Serviciile Comerciale Romane (SCR), a depus si el o oferta pentru preluarea combinatului. Si reprezentantii companiei PCC SE, inregistrata in Germania, au depus o oferta de pre