UPDATE: Seful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a declarat, luni, 17 septembrie, ca procedura de selectare a investitorului pentru privatizarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea va fi amânată până în 20 septembrie
Remus Vulpescu a precizat ca urmare a cererilor din partea companiilor Gazprom si Pegamont Romania si a solicitarii lui Dan Diaconescu ca “O scurtă amânare este posibilă şi dorim ca în spiritul transparenţei să acordăm o scurtă amânare în procedura de selectare a ofertantului câştigător”.
…
Privatizarea Oltchim ar putea fi blocată după ce Dan Diaconescu a solicitat suspendarea privatizării Oltchim, iar alte două companii, printre care şi Gazprom au cerut amânarea procedurii.
Luni, 17 septembrie, Dan Diaconescu a depus o cerere pentru emiterea unei ordonanţei preşedinţiale în vederea suspendării privatizării, termenul stabilit pentru judecare fiind 24 septembrie 2012. Acesta a mai depus şi o cerere de anulare a contractului de privatizare şi de suspendare a procedurii, primul termen pentru judecarea cererii fiind stabilit de instanţă pe 7 ianuarie 2013. De asemenea, potrivit Agerpres, mai există două cereri de amânare a privatizării depuse de Gazprom şi Pegamont România.
Luni, 17 septembrie este termenul limită pentru depunerea ofertelor în vederea privatizării combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. Caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim a fost cumpărat de 13 companii, iar licitaţia ar urma să fie organizată pe 18 septembrie.
Memorandumul propune privatizarea Oltchim prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de statul român la SC Oltchim SA, reprezentând 54,8% din capitalul social, şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului şi S.C. Electrica S.A., însumând 1,8 miliarde lei, adică 56% din totalul datoriilor comb