În jumătate de şedinţă speculatorii de pe piaţa Sibex au încheiat sub 500 de contracte futures cu o valoare de 5,75 milioane lei. Pe fondul apariţiei scăderilor, interesul era scăzut după ce, la finalul săptămânii trecute se înregistraseră creşteri importante. Din perspectiva cotaţiilor, simbolurile tranzacţionate ofereau un tablou mixt.
Pe segmentul indici, cotaţia Dow Jones estimată de jucătorii de pe piaţa sibiană se afla, după mai bine de şapte ore de tranzacţionare, pe minus. Deprecierea era însă una destul de redusă, cifrându-se la doar 5 puncte, scadenţa septembrie, pentru care cotaţia valora 13.572 puncte. În SUA, preţurile futures ale indicilor înregistrau scăderi după raliul de la finalul săptămânii trecute de pe Wall-Street. Situaţia se datora temerilor în creştere privind criza datoriilor din Europa, precum şi unor date economice care indicau că producţia în New York s-a redus mai mult decât previziunile.
Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, nivelul speculaţiilor din prima jumătate de şedinţă a fost destul de redus. La ora 17.00 se înregistrau 189 de contracte încheiate pe scadenţa decembrie. Traseul preţului euro a fost unul mixt, intrând atât în teritoriu negativ cât şi pozitiv. Iniţial direcţia a fost negativă, pentru ca apoi preţul monedei comune să-şi revină. La ora menţionată moneda unică câştiga 0,24% faţă de dolar şi era cotată la 1,3151 USD. Şi pe pieţele valutare externe moneda comună se aprecia după ce iniţial pierduse teren raportat la cea americană. S-a mai tranzacţionat, dar la un nivel redus de lichiditate, şi perechea yen japonez/euro. Volumul era de numai 3 contracte pe scadenţa decembrie. Euro creştea însă spectaculos cu 1,48% la 103,51 yeni, urmărind tendinţa externă.
Pe segmentul derivatelor pe acţiuni s-au observat tranzacţii cu DEFPR, DESIF5 şi DESIF3, dar numărul contractelor a fost modest. Simbolul