Twitter a fost somată de autorităţile americane să încalce regula de confidenţialitate - informează BBC - şi să predea mesajele pe care un protestatar le-a postat pe reţeaua de socializare în timpul revoltei "Occupy Wall Street".
Procurorii tribunalului din Manhattan vor să se folosească de mesajele postate de Malcolm Harris pe Twitter, unul dintre cei 700 de protestatari arestanţi în timpul revoltelor "Occupy Wall Street", pentru a dovedi că declaraţiile sale din proces ar fi fost mincinoase, scrie BBC.
Dacă nu ar fi predat mesajele, Twitter ar fi riscat să fie acuzată de "sfidarea curţii" şi "amendată substanţial". E pentru prima dată când reţeaua de socializare încalcă regula de confidenţialitate de care orice utilizator ar trebui să se bucure atunci când îşi face cont.
Să încerci să-ţi protejezi singur datele personale de pe web este ca şi cum ai vrea să-ţi dezvolţi propriul program antivirus - deci foarte dificil. Există, totuşi, câteva lucruri simple pe care oricine le poate face pentru a reduce riscurile.
„Oamenii iau decizii importante unii despre alţii pe baza informaţiilor găsite online înainte de a se întâlni în viaţa reală. Aceste decizii, adeseori importante, se răsfrâng asupra carierei, legăturilor amoroase sau demnitaţii unui om“, spune Michael Fertik, CEO şi fondator al ReputationDefender, companie americană specializată în verificarea datele ce pot fi găsite online despre fiecare. De altfel, compania lui poate „farda“, pe bani frumoşi, imaginea unei persoane online, pornind de la rezultate nedorite pe Google până la poze compromiţătoare de pe net.
Iată ce recomandări face el pentru protecţia online a datelor personale:
1. Blocaţi cookie-urile din browserul web
Atunci când navighezi pe net, site-urile pe care le vizitezi colectează sute de informaţii. Acestea sunt apoi combi