Chiar dacă simţi că poţi avea încredere totală în iubitul / soţul tău, nu ar strica să "citeşti" puţin dincolo de ceea ce îţi spune şi să afli dacă este sincer. Janine Driver, fostă expertă CIA şi FBI în limbajul trupului şi "decodarea" minciunilor, explică în cartea "You Can't Lie to Me" (Nu mă poţi minţi) care sunt semnele că eşti dusă cu zăhărelul. Iată cele opt cuvinte care dau de gol orice mincinos:
"Plecat"
Desigur, dacă spune doar "Am plecat spre casă chiar acum", nu ai de ce să-ţi faci griji că are ceva de ascuns. În schimb, dacă alege exprimarea "Am plecat din bar la şase" în loc de "M-am dus acasă la şase", ar putea fi vorba despre dorinţa lui de-a lăsa în urmă o minciună sau un fapt ascuns.
"Niciodată"
Dacă simte nevoia să spună categoric "niciodată" când un simplu "nu" ar fi de ajuns, fii atentă. E un semn de supracompensare. De exemplu, dacă tu îl întrebi "Te-ai uitat cumva la fundul acelei tipe?", iar el sare cu replica "Niciodată!", nu e deloc Ok.
"Aia"
Întocmai ca şi în enunţurile precedente, depinde de context. Însă dacă spune "aia" în faţa unui substantiv de genul... "femeia", "tipa", "colega", e o încercare a subconştientului lui de a se distanţa de o anumită persoană sau situaţie. E un truc folosit adesea în manipulare: "Cine, aia? Nu m-aş uita la ea nici să mă plăteşti!" sau "În ziua aia eram oricum supărat, nu mai ştiu de ce am ţipat la tine".
"Aş"
Folosirea condiţionalului optativ e un semn de pericol. "Nu aş face niciodată aşa ceva!" ridică nişte semne serioase de întrebare. De exemplu, dacă tu îl întrebi: "Mai vorbeşti cu fosta ta prietenă?" şi el îţi spune "Nu ţi-aş face niciodată asta!", asta poate însemna foarte bine că, şi dacă n-o face acum, o va face în viitor.
"Da, să trăiţi!"
Nu, nu e un semn excesiv de respect şi nici nu te ia peste picior. Cel mai probabil, se simte cu musca pe