Universităţile de stat din Cluj-Napoca oferă studenţilor peste 12.000 de locuri de cazare în cămine, în timp ce numărul celor înscrişi pentru a urma cursurile acestor instituţii depăşeşte 72.000. Tarifele în camere sunt diferenţiate în funcţie de numărul de paturi şi de facilităţile oferite.
Cea mai mare universitate din Cluj-Napoca, "Babeş-Bolyai" (UBB), a majorat în acest an tarifele de cazare pentru studenţi, pentru prima oară după şase ani, cu 20 de lei. Purtătorul de cuvânt al UBB Cluj, Laura Irimieş, a declarat că vor beneficia de cazare peste 5.000 din cei circa 44.000 de studenţi ai universităţii.
"UBB are pentru cei circa 44.000 de studenţi peste 5.000 de locuri de cazare în cămine, mai precis 4.964 pentru studenţi, 100 de locuri pentru sportivi şi 216 pentru doctoranzi. Repartizarea locurilor în cămine se face în funcţie de media la admitere sau din anul universitar precedent şi în funcţie de anumite criterii sociale. Tariful lunar pe loc în cameră de cămin este între 80 şi 220 de lei, cu 20 de lei mai mult decât anul trecut, pentru că au crescut preţurile cu utilităţile - apă, gaz, încălzire. Este prima majorare după şase ani. Tarifele diferă în funcţie de numărul de paturi din cameră", a spus Irimieş, citat de Mediafax.
În căminele UBB studenţii au la dispoziţie internet wireless gratuit în sălile de lectură, urmând ca în campusul Haşdeu să fie introdusă o reţea wi-fi. Căminele Economica ale UBB au baie în camere, sunt dotate cu frigidere, iar la fiecare etaj există bucătării amenajate.
Purtătorul de cuvânt al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), Daniel Sârb, spune că tarifele în căminele studenţeşti sunt diferenţiate în funcţie de camere.
"La UTCN avem înscrişi în jur de 14.000 de studenţi la nivel de licenţă şi masterat, iar în cămine avem asigurate circa 4.300 de locuri, în două campusuri studenţeşti cu un to