* UPDATE: Angajaţii Tarom protestează împotriva privatizării
Reprezentanţii Sindicatului Naţional Tehnic Tarom anunţă că pe parcursul manifestărilor prilejuite de aniversarea a 58 de ani de Tarom, vor purta banderole tricolore pe braţ ca semn de protest faţă de intenţia de privatizare a companiei, anunţă sindicaliştii printr-un comunicat de presă.
"Purtăm aceste panglici tricolore în semn de protest pentru că nu suntem de acord cu politica impusă de FMI, BCE, Consiliul Investitorilor Străini, Camera de Comerţ Româno - Americană. Nu înţelegem de ce TAROM se află pe lista de privatizare a FMI, compania neavând datorii la bugetul de stat.Nu suntem de acord cu politica "pumnului în gură" promovată de Legea 62/2011 - Legea Dialogului Social. Practic această lege a interzis dreptul la grevă. Nu suntem de acord cu strategia de privatizare a companiilor naţionale româneşti. Amintim faptul că Ministerul Transporturilor care a elaborat strategia de privatizare a TAROM în anul 2011 a primit aviz negativ din partea Comisiei tripartite de Dialog Social. De ce actualul guvern nu a reluat discuţiile pe marginea acestei strategii?Suntem solidari cu salariaţii companiilor naţionale care au fost şi sunt supuşi presiunilor mafiei politice (OLTCHIM, CFR-Marfă, Portul Constanţa, Societatea Aeroporturi Bucureşti, Transgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica)", se arată în comunicatul de presă.
-----------------------------------
O listă scurtă cu propunerile pentru funcţia de director general al "Tarom", precum şi cu cele pentru poziţiile de membri în Consiliul de Administraţie (CA) al companiei, a apărut, ieri, în presă. Aceasta conţine douăzeci şi patru de nume înaintate pentru funcţiile de membri executivi ai CA, dintre care ar urma să fie ales viitorul director general, respectiv douăzeci şi trei de nume pentru membri CA. În prima categorie se regăsesc foşti con