Termenul limită pentru depunerea ofertelor în vederea privatizării combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea expiră luni, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, arătând, la sfârşitul săptămânii trecute, că speră ca statul să primească trei oferte ferme pentru privatizarea societăţii.
“Nu excludem şi ne dorim ca cel puţin una dintre ele să fie din partea unei mari companii din Rusia. În general, pentru Oltchim ne-am dori un mare investitor din Rusia pentru că este o ţară cu foarte multe resurse şi cu foarte mari cantităţi de combustibili fosili. Este o ţară care poate să furnizeze ţiţei rafinăriei Arpechim şi altor rafinării din România şi aceasta ar ajuta foarte mult Oltchim. Binenţeles că i-ar ajuta şi pe investitori, România are capacităţile industriale necesare pentru a pune în valoare o asemenea investiţie”, a afirmat şeful OPSPI.
Caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim a fost cumpărat de 13 companii, iar licitaţia va avea loc pe 18 septembrie.
Guvernul a aprobat, în şedinţa din 24 august, Memorandumul prezentat de Ministerul Economiei care propune schimbarea strategiei de privatizare a societăţii comerciale Oltchim Râmnicu Vâlcea.
Memorandumul propune privatizarea Oltchim prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de statul român la SC Oltchim SA, reprezentând 54,8% din capitalul social, şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului şi S.C. Electrica S.A., însumând 1,8 miliarde lei, adică 56% din totalul datoriilor combinatului vâlcean.
AGERPRES.ro
Termenul limită pentru depunerea ofertelor în vederea privatizării combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea expiră luni, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, arătând, la sfârşitul săptămânii trecute, că speră ca statul să primească trei oferte