Grătarul cu mici care i-a adus primii bani şi i-a deschis calea spre afaceri În timpul şcolii de ospătari de la Bistriţa Năsăud Pe când lucra la hotel, cu echipa În casa bunicii, cu păpuşa surorii lui Cu lăutarii, preferaţii luiNaghi a făcut şcoala de ospătari la Bistriţa Năsăud, unde calităţile sale native au fost dublate de practica şi experienţa care aveau să îl facă ceva mai târziu director de hotel şi patron de fabrică de mezeluri. Cei care i-au fost alături spun şi acum, la un an de la moartea sa, că era un om de viaţă şi avea un simţ deosebit al afacerilor, în special al lucrului cu publicul. Când era ospătar, avea "în dotare" un grătar cu mici, pe care îl plimba la toate bâlciurile. Oamenii lăsau bacşiş şi aşa a început să i se dezvolte dorinţa de a face bani. Un site destinat vieţii lui publică în premieră imagini cu Naghi în tinereţe sau în ipostaze în care nu a mai apărut până acum. Sunt fotografii ale prietenilor cu care a lucrat zeci de ani şi care spun că grătarul cu mici "a fost începutul". În majoritatea fotografiilor, Naghi apare înconjurat de oameni şi zâmbitor, de multe ori la petreceri, ştiut fiind faptul că îi plăcea distracţia şi nu refuza un şpriţ cu prietenii. De altfel, în ultimii ani, petrecea mult timp la ferma sa din Călăraşi, cu lăutari şi apropiaţi de suflet, de afacere ocupându-se soţia sa Alina, şi fiica acesteia, Gina. Cei care au postat fotografii şi impresii despre Naghi mărturisesc că avea un fel aparte de a fi şi spun: "Măcar a ştiut să trăiască!". "Da, chiar a ştiut. Mereu spunea: Dacă mor mâine, nu-mi pare rău, că am făcut de toate!"
Grătarul cu mici care i-a adus primii bani şi i-a deschis calea spre afaceri În timpul şcolii de ospătari de la Bistriţa Năsăud Pe când lucra la hotel, cu echipa În casa bunicii, cu păpuşa surorii lui Cu lăutarii, preferaţii luiNaghi a făcut şcoala de ospătari la Bistriţa Năsăud, unde c