PROCES Dosarul de înselãciune în care figureazã Nicoleta Chiper, fosta directoare a combinatului de tricotaje SC Varotex SA, care si-a bãgat firma în faliment,s-a aflat ieri la primul termen la Curtea de Apel Iasi. Aceasta a fost condamnatã în luna aprilie la patru ani de închisoare de cãtre Tribunalul Vaslui, o pedeapsã micã în comparatie cu efectul urmat. Nu mai putin de 18 firme fac parte în acest proces pentru care procurorii au condus o anchetã timp de sase ani de zile. Desi amploarea pagubelor este deosebit de mare si cu efecte devastatoare pe piata economicã a judetului Vaslui, a fost trasã la rãspundere doar fosta directoare a firmei. Apelul a fost fãcut de inculpatã tocmai în luna mai, în paralel cu apelul fãcut de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului Bucuresti, care se ocupã de vânzarea prin licitatie a activelor societãtii falimentare. Potrivit unor statistici din registrul comertului, Varotex SA a avut profit doar în 1999, acumulând apoi datorii de 11.265.158 lei pânã la finalul anului 2004.
Directoarea care a falimentat una din cele mai reprezentative combinate de tricotaje din judetul Vaslui a ajuns în fata judecãtorilor de la Curtea de Apel Iasi. Dupã o anchetã care a durat sase ani, Nicoleta Chiper, fosta directoare a SC Varotex SA se aflã la primul termen de apel în mega-dosarul de înselãciune în care figureazã nu mai putin de 18 firme. Aceasta a fost condamnatã în luna mai la patru ani de închisoare cu executare si despãgubirea firmelor pe care le-a tepuit prin intermediul Varotex SA. Primul termen de judecatã a avut loc ieri însã magistratii au rãmas în pronuntare.
“Respinge cererea de schimbare a încadrãrii juridice din infractiunea de înselãciune, prev. de art. 215 alin. 1,2,3,4,5 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal în infractiunea prevãzutã de art. 84 alin. 1 pct. 2 din Legea nr. 59/1934, cu apli