Instanţa supremă a respins, marţi, ca nefondat, recursul pe care Andrei Gherasim l-a făcut împotriva unei decizii de vineri a Curţii de Apel Bucureşti prin care pe numele său s-a emis mandat de arestare preventivă.
Astfel, mandatul emis vineri pe numele acestuia rămâne valabil pentru 29 de zile, decizia instanţei supreme fiind definitivă.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a avocatului Andrei Gherasim, acuzat de trafic de influenţă într-un nou dosar, după ce în august a fost trimis în judecată pentru fapte similare.
Andrei Gherasim, fiul fostului procuror general adjunct Traian Gherasim, a fost reţinut joi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat că a cerut 40.000 de euro, din care a primit 20.000 de euro, de la o femeie căreia i-a spus că va interveni la judecători într-un dosar al soţului ei.
Procurorii au cerut, vineri, Curţii de Apel Bucureşti arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Andrei Gherasim, solicitarea fiind admisă de instanţă.
Joi, procurorii DNA l-au prins în flagrant pe Andrei Gherasim, după ce a primit de la o femeie, denunţătoare în cauză, 20.000 de euro, reprezentând o primă tranşă din 40.000 de euro ceruţi de avocat.
Potrivit procurorilor, în 4 septembrie, avocatul Andrei Gherasim "a pretins de la o persoană denunţătoare suma de 40.000 euro, dintre care 10.000 euro pentru sine, lăsând-o să creadă că are influenţă asupra unor magistraţi de la instanţa care judecă o contestaţie în anulare formulată de soţul denunţătoarei, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, pentru a-i determina pe aceştia să admită în principiu calea extraordinară de atac şi suspendarea mandatului de executare până la judecarea în fond a cauzei".
Andrei Gherasim, avocat în Baroul Bucureşti, a fost trimis în judecată într-un dosar, în 22 august, pentru tr