OPSPI a prelungit până joi termenul de depunere a ofertelor pentru a da timp şi companiilor din grupul Gazprom să participe la licitaţie
Până ieri, trei mari companii s-au arătat interesate de pachetul majoritar al combinatului - acţionarul minoritar PCC SE, Aisa Invest şi Chimcomplex Borzeşti (ultimele două deţinute de Ştefan Vuza)
Compania cea mai aşteptată a fost însă TISE (Rusia), controlată de Gazprom, care în primăvara acestui an a depus oferte neangajante
Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a anunţat ieri prelungirea termenului de depunere a ofertelor pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni al Oltchim Râmnicu Vâlcea, pentru a da timp şi companiilor care fac parte din grupul Gazprom să participe la licitaţie.
Potrivit şefului OPSPI, Remus Vulpescu, termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit până joi, 20 septembrie, "dată după care nu va mai exista o altă prelungire".
Termenul-limită de depunere a ofertelor a fost stabilit iniţial pentru ieri, la ora 12.00, acestea urmând să fie deschise astăzi.
Începerea negocierilor cu investitorii care au depus oferte la Oltchim reprezintă precondiţie pentru aprobarea celei de-a şasea evaluări a acordului cu Fondul Monetar Internaţional. Board-ul director pentru discutarea evaluării acordului cu România este programat pentru a doua parte a acestei luni. Şeful misiunii FMI de evaluare, Erik de Vrijer, a anunţat în august că evaluarea nu va fi aprobată de Consiliul Director dacă vreuna dintre cele patru precondiţii nu este îndeplinită.
"Un potenţial cumpărător care a cumpărat şi dosarul de prezentare şi caietul de sarcini, menţionez că este vorba de un potenţial investitor străin, cu sediul în Europa de Vest, ne-a transmis că: suntem foarte satisfăcuţi să participăm la licitaţia Oltchim, dar dorim să arătăm că am intrat în posesia u