În România, 78% dintre bărbații care suferă de adenoma de prostată nu se tratează. Așadar, mai multe asociații au demarat o campanie de informare destinată acestor bolnavi, în perioada 17-22 septembrie.
Datele statistice arată că, în România, dintre cele trei milioane de bărbaţi de peste 50 ani, în jur de 900.000 manifestă simptome sugestive pentru HBP (hiperplazie benignă de prostată). Dintre cei 900.000 de români care manifestă HBP, doar 200.000 se tratează lunar. În plus, anual, mor aproximativ 250.000 de bărbaţi din cauza cancerului de prostată, în întreaga lume, iar unul din șase bărbaţi va fi diagnosticat cu cancer de prostată de-a lungul vieţii, potrivit Cancer Research UK. Mai mult, cancerul de prostată este a doua cauză de deces din lume, locul întâi fiind ocupat de cancerul pulmonar. Din cauza acestor date îngrijorătoare, Asociaţia Română de Urologie (ARU), cu sprijinul Primăriei Sectorului 3 şi GlaxoSmithKline (GSK), derulează, în perioada 17-22 septembrie, în cadrul “Săptămânii Europene a Urologiei 2012”,o campanie de informare şi educare a populaţiei despre afecţiunile prostatei, precum şi despre necesitatea controlului medical și a tratării din timp a acestor afecțiuni. Asociațiile organizează „Crosul Seniorilor, în pas cu viaţa activă”, pe 20 septembrie, pentru a trage un semnal de alarmă. Crosul va începe de la ora 10.30, în Parcul IOR din Capitală și va avea următorul traseu: startul se face din parcul IOR, zona Esplanada (intrarea în parc din intersecţia străzilor Baba Novac cu Câmpia Libertăţii). Participanţii vor face un tur de parc constând în aproximativ 3,14 km.
De asemenea, pe 19 septembrie, o echipă de promoteri va fi prezentă în sectorul 3, în zona Parcului, pentru a împărţi materiale informative legate de afecţiunile prostatei şi pentru a invita persoanele cu vârsta de peste 50 de ani să se înscrie la Crosul Seniorilor. Câştigăt