O forţă navală impresionantă a ajuns în Golful Persic pentru a preveni blocarea Strâmtorii Ormuz de către iranieni. Conducerea de la Teheran ar putea mina strâmtoarea prin care trece zilnic 35% din producţia de petrol a lumii, ca răspuns la un atac israelian asupra Iranului, care pare iminent. O forţă navală impresionantă a ajuns în Golful Persic pentru a preveni blocarea Strâmtorii Ormuz de către iranieni. Conducerea de la Teheran ar putea mina strâmtoarea prin care trece zilnic 35% din producţia de petrol a lumii, ca răspuns la un atac israelian asupra Iranului, care pare iminent.
O flotă impresionantă, formată din nave de luptă, portavioane, dragoare de mine şi submarine din 25 de ţări, a ajuns în Strâmtoarea Ormuz, din Golful Persic, pentru a preveni o catastrofă economică planetară. Conform publicaţiei The Telegraf, este foarte posibil ca Israelul să bombardeze în scurt timp capacităţile nucleare iraniene. Drept răspuns, Iranul ar putea bloca prin minare strâmtoarea prin care trece zilnic 35% din producţia de petrol a lumii. Rostul armatei aliate e de a preveni această blocare, lucru care va declanşa un război al Iranului cu toată lumea.
Economistul Ilie Şerbănescu a declarat pentru Libertatea că efectele economice ale unui astfel de deznodământ ar fi dezastruoase. “Ar însemna ca iranienii se meargă pe ideea: «Nu supravieţuim nici noi, dar nici voi». Adevărata criză economică mondială abia atunci va începe. Cred totuşi că Iranul nu se va sacrifica doar de dragul de a distruge Occidentul din punct de vedere economic, pentru că acesta ar fi preţul plătit de marile puteri vestice. România nu depinde de acel petrol, dar o criză economică mondială ne-ar afecta indirect destul de sever. Vedeţi ce bine era dacă nu ne privatizam rezervele de petrol şi gaze naturale?”, ne-a spus economistul Ilie Şerbănescu.
Strâmtoarea Ormuz (medalion) leagå Golful Persic