Unul dintre cele mai importante atuuri ale frumuseţii este reprezentat de podoaba capilară. Pe lângă un regim alimentar adecvat şi un stil de viaţă sănătos părul are nevoie şi de îngrijiri suplimentare pentru a-şi păstra în timp vitalitatea şi strălucirea.
Într-un spaţiu invadat de produse cosmetice din ce în ce mai performante care promit rezultate incredibile încă de la primele folosiri, mulţi specialişti recomandă tot mai des tratamente pe care le găseam încă din copilărie pe raftul bunicilor.
Anotimpul cald este o perioadă destul de nocivă pentru şuviţele bogate şi sănătatea părului nostrum s-ar putea şubrezi din cauza temperaturilor ridicate, razelor soarelui şi deshidratării. Persoanele care suferă de afecţiuni ale tiroidei sau diabeticii se confruntă cu o cădere masivă a podoabei capilare şi au nevoie de suplimente pentru a reveni la buclele bogate de odinioară. Stresul şi programul încărcat, neglijenţa, lipsa unui ritual zilnic de îngrijire - sunt toţi agenţi distructivi care trebuie eliminaţi sau măcar ţinuţi sub control.
Măşti împotriva căderii părului
Farmacia naturistă recomandă aplicarea unor măşti hidratante pentru a preveni pierderea masivă a părului. Un amestec format din 2 linguri de ulei de măsline, cateva picaturi de lămâie şi un gălbenuş de ou se aplică pe părul curat, se acoperă cu nzlon sau cască şi se menţine timp de 45 de minute. Părul trebuie spălat cu şampon până rămâne curat. Un alt mix la fel de efficient se obţine din două gălbenuşuri de ou, 500 de grame de praf de cedru şi câţiva stropi de lămâie. Acest tratament se aplică de 3-4 ori pe lună.
Tinctura de lavandă este una dintre principalele recomandări impotriva căderii părului. Se masează scalpul cu tincture, se acoperă şi se spală după două ore cu un şampon uşor, natural.
Urzicile tinere şi frunzele proaspete de nuc, soc sau mesteacăn, la fel şi rosto