• Incredibil, dar adevarat! • Dupa ce a distrus un oras intreg printr-un management execrabil, primarul isi doreste o cariera pedagogica • "Nu am fost niciodata dascal, dar nu este timpul pierdut", a avertizat acesta la deschiderea anului scolar • Este foarte probabil, in conditiile in care la nivelul judetului Iasi este o criza de personal didactic, inclusiv in scolile ajutatoare sau speciale, ca intaiul-edil al urbei sa reuseasca intr-o cariera de exceptie la catedra.
O noua mostra de politicianism ieftin si de demagogie, marca Gheorghe Nichita, la deschiderea anului scolar. Astfel, dupa ce a fost eliberata, special pentru acesta, o intreaga parcare din fata Colegiului Garabet Ibraileanu, intaiul-edil al urbei a fost nevoit sa indure propria "creatie": ambuteiaje in trafic, praf si gropi.
Pe urmele lui Kant sau Shakespeare
Nefiind in stare sa le vorbeasca liber elevilor, Nichita a venit, ca de fiecare data, cu o fituica pe care avea notate (cel mai probabil sugerate de sfatuitori de taina n.r.) o serie de "cuvantari" prin care a sperat sa impresioneze audienta. In plus, desi starea invatamantului iesean din perspectiva infrastructurii este una proasta, acesta a tinut sa arate, si acum, cat de mult investeste municipalitatea. Astfel, de la fraze precum "nu am fost niciodata dascal, dar nu este timpul pierdut", la un proverb pe care nimeni nu l-a inteles, la citate din William Shakespeare sau Immanuel Kant, acesta a rostit, ca de obicei, cuvinte lipsite de consistenta si pline de politicianism ieftin. Dezlanat si cu multe ezitari, adesea audienta a zambit ironic la poticnelile lingvistice ale primarului. "Sigur, dascal nu am fost, dar niciodata nu este pierdut timpul... Pentru mine, cand aud septembrie, gandul meu merge la ziua mea, lasand la o parte sentimentele primare... Asa cum spunea Shakespeare ca singurul nostru dusman