14 elevi din satul Raşca, comuna Gura Caliţei, merg la şcoală pe jos, deşi trebuie să parcurgă zilnic, dus-întors, câte patru kilometri. Microbuzul şcolar nu ajunge şi la ei în sat, astfel că părinţii sunt nevoiţi să-i trimită la şcoală pe jos, dacă nu-i pot duce ei cu căruţa sau nu-i ia vreun profesor. Directoarea Şcolii din Dealu Lung spune că a solicitat un microbuz cu tracţiune integrală pentru a asigura transportul copiilor din Raşca.
Pentru 14 elevi din satul Raşca, comuna Gura Caliţei, drumul spre şcoala din Dealu Lung este un adevărat calvar. Ei sunt nevoiţi să parcurgă pe jos, zilnic, dus-întors, un drum de patru kilometri, pentru că microbuzul şcolar, de care teoretic ar trebui şi ei să beneficieze, nu poate ajunge şi în satul lor. Patru dintre cei 14 „navetişti“ sunt în clasele primare, în vreme alţi 7 sunt în clasele gimnaziale, iar trei prichindei merg la grădiniţă.
Copiii merg pe jos din satul Raşca până la Şcoala din Dealu Lung, iar acasă pe întorc la fel cum au venit. Când au posibilitatea, îi mai transportă părinţii, iar în unele cazuri, chiar profesorii se oferă să-i mai transporte. „Şcoala noastră are un microbuz care transportă elevii din mai multe sat, dar nu face faţă să ajungă şi la copiii din satul Raşca. Astfel, sunt transportaţi cu microbuzul doar copiii din satul Eleşteu la Gura Caliţei, cât și copiii din satul Poienile la Şcoala din satul Lacu lui Baban. Pe acest traseu nu este şi satul Raşca, pentru că această localitate este mai îndepărtată. Am avea nevoie de un alt microbuz şcolar. Părinții sunt nemulțumiți că nu toți copii beneficiază de transport. Am făcut solicitări la Inspectoratul Şcolar de un microbuz cu tracţiune integrală, pentru că terenul este accidentat. Uneori îi mai aduc şi părinţii cu căruţa sau un domn profesor care face naveta cu maşina”, a spus Virginica Toader, directorul Şcolii din Gura Cal