Dan Diaconescu si Partidul Poporului pot juca un rol de arbitru in viitorul Parlament, insa solutiile propuse de patronul OTV sunt lipsite de realism, iar jurnalistul "vinde vise". In plus, tinta PP-DD in randul electoratului o reprezinta cetatenii saraci - o parte din fostul electorat al PSD, sunt de parere sociologii.
"In conditiile in care, in Parlament, o sa fie probabil pe primele doua locuri USL si ARD, e posibil ca partidul lui Dan Diaconescu sa joace in viitorul Parlament un rol de arbitru, adica fiecare din fortele astea sa aiba nevoie de el pentru a o sustine la guvernare. Asta i-ar da o influenta foarte mare, mult mai mare decat cea indicata de procentul numarului de locuri pe care l-ar avea in Parlament.
Cred ca singura sansa pe care o are ARD sa formeze Guvernul, daca USL nu face 50 la suta, este sa se alieze cu partidul lui Dan Diaconescu, pentru ca nu imi imaginez ca o sa obtina un procent suficient pentru asta", a declarat sociologul Mircea Kivu, pentru Ziare.com.
Prezenta lui Dan Diaconescu in Parlament "nu este o veste foarte buna pentru romani"
Acesta arata si diferenta dintre Dan Diaconescu, pe de o parte, si Corneliu Vadim Tudor sau Gigi Becali, sustinand ca fondatorul PP-DD "adreseaza niste teme mai aproape de interesele cetatenilor decat ceilalti doi" si are marele avantaj al unui canal de comunicare. Cu toate acestea, prezenta lui Dan Diaconescu, in Parlament, nu ar fi o veste buna pentru romani.
"Cred ca nu este o veste foarte buna pentru romani, pentru ca solutiilor pe care le propune Dan Diaconescu, chiar daca aparent sunt atragatoare, in fond le lipseste realismul. Si atunci probabil ca actiunile pe care le va desfasura, eventual conditiile pe care le va pune, nu vor fi foarte pragmatice. Cred ca e mai mult decat un populism, cred ca vinde niste vise, ca sa spunem asa", a conchis M