Spre deosebire de Cluj şi Timişoara, chiriile existente în regiunea de nord sunt accesibile unor categorii mult mai numeroase de persoane.
Preţul chiriilor la apartamente variază în funcţie de oraş. Banii ceruţi în Timişoara pentru închirierea unui apartament de două camere ajung, în Bistriţa sau Baia Mare, pentru o adevărată vilă. Experţii imobiliari încearcă să înţeleagă fenomenul din mers, pentru că afacerile lor nu merg foarte bine şi îşi sfătuiesc clienţii să coboare preţurile şi să sporească confortul. Ei spun că în nordul ţării cel mai uşor se închiriază garsonierele şi apartamentele cu două camere, deoarece sunt mai ieftine, iar costurile lunare cu întreţinerea, mai mici.
La Oradea, apartamente ieftine
În Oradea, preţul unui apartament de închiriat variază în funcţie de zonă şi de numărul de camere, dar şi de confort. Astfel, un apartament cu o cameră într-un bloc nou din cartierul Prima costă 150 de euro pe lună. Apartamentul are 40 de metri pătraţi, este mobilat modern şi utilat cu frigider, aragaz, maşină de spălat, cuptor cu microunde şi prăjitor de pâine, are internet şi cablu TV. Cartierul are un avantaj deloc de neglijat: este supravegheat video şi beneficiază de pază. În apropiere se găsesc o sală de fitness, farmacie, magazine şi o staţie de autobuz. În zona Nufărul, un apartament mic cu o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, cu două camere, mobilat şi recent renovat este dat în chirie cu 180 de euro pe lună. În zona Decebal, un apartament de trei camere, relativ mic, în suprafaţă de 60 de metri pătraţi, este ofertat la 200 de euro.
Acesta se află lângă o staţie de tramvai, este recent renovat şi este mobilat. În cartierul Rogerius, un apartament de trei camere, decomandat, cu două băi şi două balcoane, mobilat şi utilat, cu o suprafaţă de 70 de metri pătraţi, este închiriat la 180 de euro pe lună. Un apart