Laptele de cocos este un concentrat de grăsimi, vitamine şi minerale, care înlocuieşte cu succes produse lactate. Acesta este foarte popular în Thailanda, Malaesia, Sri Lanka, India, Africa şi Caraibe, însă mai nou acesta este foarte apreciat şi în ţările din Europa datorită calităţilor sale nutritive.
Beneficiile laptelui de cocos
Întăreşte oasele
Laptele de cocos nu este bogat în calciu, dar conţine foarte mult fosfor, un nutrient esenţial de care organismul are nevoie pentru întărirea oaselor. Multă lume consideră că pentru oase puternice au nevoie doar de calciu când, în realitate, oasele nu ar putea fi puternice şi sănătoase fără o cantitate suficientă de fosfor.
Previne anemia
Laptele de cocos este recomandat copiilor şi adulţilor care vor să prevină anemia. Lipsa de fier şi a altor nutrienţi este responsabilă de apariţia acestei afecţiuni, iar laptele de cocos conţine nenumărate vitamine şi minerale care previn această problemă.
Ajută la slăbit
Datorită faptului că are în compoziţia sa foarte multe fibre dietetice, care te ajută să ajungi rapid la senzaţia de saturaţie. În acest fel, un singur pahar cu lapte îndeplineşte necesităţile nutritive ale organismului şi înlocuieşte cu succes o masă, în cazul în care îţi doreşti să slăbeşti.
Întăreşte sistemul imunitar
Laptele de cocos ajută la întărirea organismului şi luptă împotriva afecţiunilor virale. Alimentul este bogat în vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar.
Menţine sănătatea prostatei
Zincul joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii prostatei. Un studiu recent a demonstrat că acest mineral este de ajutor în distrugerea celulelor cu potenţial canceros, în special pe cele de la nivelul prostatei.
www.acasa.ro
Laptele de cocos este un concentrat de grăsimi, vitamine şi minerale, care înlocuieşte cu succes produse lactate. Ac