Experţii de la British Nutrition Foundation au anunţat că pâinea alba nu este într-atât de nocivă precum se crede, ea fiind o sursă importantă de hrană şi vitamine.
Specialiştii britanici sunt de părere că pâinea albă consumată în asociere corectă cu alte alimente are beneficii la fel de importante pentru corpul uman şi nu este mai nocivă decât cea integrată. Experţii britanici destramă cu această ocazie încă un mit: numărul în creştere de persoane alergice la grâu este doar o ‘invenţie’ a nutriţioniştilor. Doctorul Aine O’Connor a menţionat, potrivit Agerpres, că, în realitate, grâul nu este un alergen puternic şi doar puţini oameni au sensibilităţi de acest gen.
Principala problemă a pâinii albe este asocierea corectă cu alimentele consumate la aceeaşi masă, afirmă experţii britanici, care însă nu fac recomandări în ce fel de combinaţie aceasta este un aliment valoros şi în care nu. În ultimele două decenii, medicii au avertizat cu privire la pericolele consumului de pâine albă, care ar provoca oboseală, dureri de stomac, balonări, dureri de cap şi ar schimba în rău silueta.
Experţii de la British Nutrition Foundation au anunţat că pâinea alba nu este într-atât de nocivă precum se crede, ea fiind o sursă importantă de hrană şi vitamine.
Specialiştii britanici sunt de părere că pâinea albă consumată în asociere corectă cu alte alimente are beneficii la fel de importante pentru corpul uman şi nu este mai nocivă decât cea integrată. Experţii britanici destramă cu această ocazie încă un mit: numărul în creştere de persoane alergice la grâu este doar o ‘invenţie’ a nutriţioniştilor. Doctorul Aine O’Connor a menţionat, potrivit Agerpres, că, în realitate, grâul nu este un alergen puternic şi doar puţini oameni au sensibilităţi de acest gen.
Principala problemă a pâinii albe este asocierea corectă cu alimentele consumate la aceeaşi masă, afir