Au gatit în aer liber pentru sute de persoane în cadrul "Târgului de Toamna" din Parcul Tineretului. De la eveniment nu a lipsit nici Mehrzad Moghazehi, ocupat de data aceasta cu entertainment-ul dar a demonstrat tuturor ca se pricepe si la preparate românesti, nu doar la cele orientale.
Alex Cîrtu si Georgeo Andrei au facut câteva demonstratii culinare, iar bucurestenii veniti în parc au putut gusta bunatatile iesite din mâinile celor doi tineri priceputi în domeniul culinar. Ei au facut "mici cu piersici", o reteta dublu medaliata cu aur la Campionatul International de Gatit in Aer Liber, si muschiulet de vita pe gratar cu sos de rozmarin.
Cei doi au mai acceptat o alta provocare si, alaturi de echipa de la Grill World, au facut si 500 de portii de fasole cu cârnati.
"S-a plecat de la baza traditionala a acestei retete, iar pe parcurs am mai scos noi cativa asi din maneca pentru a ii imbunatati gustul. Oamenii s-au inghesuit, si in mai putin de jumatate de ora cele 500 de portii s-au dat ca "painea calda"", a scris Alex Cîrtu pe site-ul sau.
"Teacher" militeaza pentru mâncarea româneasca!
"Mancarea romaneasca trebuie promovata si de ce sa nu facem cat mai multi oameni fericiti. Sunt multi cei care cu siguranta nu au avut vreodata ocazia sa guste ce-au gustat aici si consider ca a venit momentul sa luam atitudine. Pentru noi mancarea este foarte importanta si este normal sa fie asa, insa a sosit vremea sa incercam sa mancam mai sanatos, sa fim mai deschisi la nou si sa incepem sa acordam o sansa si altor preparate. In primul rand, daca ma intrebati pe mine, sunt de parere ca ar trebui incurajati si sustinuti micii comercianti care aduc in fata preparate traditionale din diverse zone specifice ale tarii si care sunt cu mult mai sanatoase fata de ceea ce gasim noi in magazine, si in al doilea rand cred cu inversunare ca ar fi cazu