Începerea noului an şcolar poate reprezenta riscuri pentru unii copii, mai sensibili. Medicii spun că odată cu revenirea în colectivitate, creşte riscul de îmbolnăvire a acestora. Spre deosebire de perioada vacanţei, când părinţii pot evita contactul copiilor lor cu cei bolnavi, în şcoală acest lucru este mai greu de realizat. „Într-adevăr, colectivităţile cresc riscul de îmbolnăvire a copiilor. Se pot contracta infecţii respiratorii, boli care se transmit pe cale respiratorie, cum ar fi cele infecto-contagioase, rubeola, rujeola, oreiom, dar şi bolile parazitare. Pentru a reduce riscul contractării acestor boli, la început de an se face triajul epidemiologic, iar la preşcolari se face triaj zilnic. Cei care prezintă simptomele unor boli contagioase, nu mai sunt primiţi în colectivitate până nu se vindecă“, a precizat medicul epidemiolog Marina Maiorov, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică.
Medicii recomandă părinţilor ca în momentul în care copilul prezintă o simptomatologie specifică unei boli contagioase, parazitare sau digestive, să se prezinte de urgenţă la medic şi să nu îl mai aducă în colectivitate. Doar aşa pot fi prevenite epidemiile.
Începerea noului an şcolar poate reprezenta riscuri pentru unii copii, mai sensibili. Medicii spun că odată cu revenirea în colectivitate, creşte riscul de îmbolnăvire a acestora. Spre deosebire de perioada vacanţei, când părinţii pot evita contactul copiilor lor cu cei bolnavi, în şcoală acest lucru este mai greu de realizat. „Într-adevăr, colectivităţile cresc riscul de îmbolnăvire a copiilor. Se pot contracta infecţii respiratorii, boli care se transmit pe cale respiratorie, cum ar fi cele infecto-contagioase, rubeola, rujeola, oreiom, dar şi bolile parazitare. Pentru a reduce riscul contractării acestor boli, la început de an se face triajul epidemiologic, iar la preşcol