Dacă vrei să stimulezi întreg organismul, principalul organ al corpului tău pe care să îl iei în considerare este inima. Afecţiunile cardiace sunt numeroase şi au cauze diferite, de la cele ereditare, până la stilul de viaţă haotic.
Hipertensiunea şi nivelul mărit de colesterol măresc formarea plăcilor de-a lungul arterelor, ceea ce poate duce la un atac de inimă. Tensiunea arterială mărită forţează inima să pompeze din ce în ce mai tare, ceea ce poate duce la inimă mărită şi alte afecţiuni severe. În timp, valva aortică se calcifică, se întăreşte şi afectează circulaţia sângelui. Astfel, sângele este forţat să se scurgă înapoi în inimă. Însă ceea ce mulţi dintre noi nu conştientizăm este că aceste afecţiuni cardiace apar în jurul vârstei de 20 de ani. Vestea bună este că majoritatea afecţiunilor cardiace pot fi prevenite cu ajutorul alimentaţiei, mişcării şi a unui stil de viaţă sănătos.
Iată ce poţi face pentru a stimula activitatea inimii:
- Ia suplimente de acizi graşi omega 3. Toată lumea ştie cât de importanţii sunt acizii graşi omega 3 pentru organismul uman. Reduc colesterolul, previn formarea plăcii arteriale şi reduc nivelul de trigliceride. Pentru a te bucura de toate beneficiile acestor acizi, ia în fiecare zi un supliment DHA de acizi graşi omega 3. Doza recomandată este de 600 mg. Capsulele de omega 3 trebuie depozitate în frigider, pentru a rezista mai mult timp.
- Ia o aspirină înainte de culcare. Dacă ai peste 40 de ani, o aspirină în fiecare seară este ideală pentru a stimula activitatea cardiacă. Este însă indicat să iei un comprimat cu o doză mică de aspirină, de 80 mg. Luată înainte de culcare, aspirina reduce presiunea arterială. Înainte de a lua aspirină, bea jumătate de pahar de apă, iar apoi bea aspirină cu restul de apă. În acest fel vei evita iritarea stomacului. Dacă suferi de anumite probleme stomacale este indic